Wędliny dojrzewające to bardzo interesująca gama produktów, zwłaszcza w dzisiejszych trudnych czasach. Zaletą produktów dojrzewających jest to, że się bardzo wolno psują i nie muszą być przechowywane w lodówce. Do przechowywania wędlin dojrzewających wystarczy przewiewne miejsce, a będą zdatne do spożycia przez bardzo długi czas!

Kolejną ważną zaletą tych wyrobów jest fakt, że są niesamowicie zdrowe. Pewnie nie raz czytałeś o tym, że najzdrowsze produkty są nieprzetworzone. Dokładnie takie są wyroby dojrzewające, składają się z zapeklowanego odpowiednio mięsa, a później suszone w naturalny sposób. Takie produkty charakteryzują się najlepszym aminogramem. Prosto mówiąc, 100 gramów takich wędlin dostarczy Ci dużo więcej substancji odżywczych, nawet 200 gr wysoko przetworzonych wędlin.

 

Najlepsze wędliny dojrzewające produkowane są z dziczyzny. Mięso zwierząt łownych pozbawione jest antybiotyków i innych niezdrowych substancji, które trafiają do mięsa najczęściej za pośrednictwem pasz GMO.

 

Najzdrowsze mięso, jakie wędliny dobrej jakości wybrać?

 

Przy wyborze wędlin warto kierować się składem. Przede wszystkim należy skupić się na zasadzie, im mniej tym lepiej. Im skład na opakowaniu krótszy, tym wędliny są zdrowsze i na pewno smaczniejsze. Zwykle producenci dodają ogromne ilości przypraw oraz dodatków smakowych aby ukryć kiepską jakość mięsa która się w nim znajduje.

Wybierając wędliny z zwierząt łownych jak kiełbasa z dzika, zdrowe parówki z sarny czy wędliny dojrzewające masz pewność, że jesz mięso świeże, które jest tylko wzbogacone przyprawami, a nie dominują smakiem.

 

Czy parówki są zdrowe?

Bardzo często nasi klienci zadają nam to pytanie. A odpowiedź na nie zawsze jest jedna, parówki są zdrowe, pod warunkiem że są robione z zdrowego mięsa i nie mają w swoim składzie różnych, dziwnych dodatków.

Takie są właśnie parówki z sarny, które są idealnymi parówkami dla dzieci, nawet dla tych najmniejszych.

Szeroki wybór wyrobów mięsnych w ofercie sklepu http://www.lesniczowka.net/.